
| Ders Kodu | : VBH557 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Su ürünleri işletmelerinde HACCP’in belirlenmesi.
Su ürünleri işletmelerinde HACCP’in uygulanması, bu işletmelerde HACCP prensipleri.
| Dr. Öğr. Üyesi Cemil ŞAHİNER |
| 1. | Su ürünlerinden halk sağlığını tehdit eden risklerin belirlenmesi ve bunların önüne geçilmesi |
| 2. | Su ürünleri üretiminde ayrıntılı bir HACCP programının ortaya konulabilmesi |
| 3. | Su ürünleri işletmesinde ürüne yönelik akış şemalarının ortaya konulması ve KKN’larının belirlenmesi |
| 4. | Düzeltici faaliyetlerin oluşturulabilmesi |
| 5. | İyi üretim uygulamalarının gerçekleştirilmesi |
| 6. | Tehlikenin tanımlanması ve tehlikelere karşı HACCP sisteminin devamlılığının sağlanması |
| 1. | Çelik., Taze balıkta kalite ve kalite değişimleri, 2007. |
| 2. | Bulduk., Gıda teknolojisi, 2007. |
| 3. | Can MF., Balık stoklarının değerlendirilmesi, 2010. |
| 4. | Türker., Hayvansal gıdalarda kalite kontrolü, 1997. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 2 | 7 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 2 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | |||||
OÇ-2 | 2 | 1 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | ||||||
OÇ-3 | 1 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 2 | ||||||
OÇ-4 | 4 | 1 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | |||||
OÇ-5 | 5 | 1 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 5 | |||||
OÇ-6 | 5 | 2 | 2 | 2 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||