Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Kodu: VBH503
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Gıda mikrobiyolojisinin temellerinin verilmesi ve gıda kaynaklı mikroorganizmalar nedeniyle şekillenen infeksiyon/intoksikasyonların detaylı bir şekilde incelenmesi

Özet İçerik

Gıdalarda mikrobiyel ekolojilerinin, bunları etkileyen iç ve dış faktörlerin öğretilmesi, patojenlerinin tanımlanıp detayla anlatılması, Gıdaların bozulmalarına neden olan mikroorganizmaların ve bozulma mekanizmasının tanımlanması. Korunma yöntemleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri