
| Ders Kodu | : VBH533 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Etlerde kontaminasyon-dekontaminasyonu öğrenmek, bütün dekontaminasyon yöntemlerini uygulamayı ve sonuçlarını görmeyi amaçlar
Son ürün dekontaminasyon uygulamaları. Fiziksel (ısı, yıkama, irradiasyon vb) ile kimyasal uygulamalar (TPS, nizin, organik asitler vb). Dekontaminsayon uygulamalarının etkinlikleri ve bunun denetlenmesi.
| Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY |
| 1. | Etin kontaminasyon kaynaklarını öğrenmek |
| 2. | Dekontaminasyon yöntemlerini ve amacını öğrenmek |
| 3. | Dekontaminasyon yöntemlerini kombine edebilmeyi öğrenmek |
| 4. | Mezbaha ortamında farklı dekontaminasyon yöntemleri uygulayabilmek |
| 5. | Dekontaminasyon etkinliğini saptayabilmek amacıyla mikrobiyolojik ve duyusal analizler yapabilmek |
| 6. | Dekontaminasyon etkinliğini analizler sonucu yorumlayabilmek |
| 1. | C. JAMES, E.Ö. GÖKSOY, S.J.JAMES, Past Present and Future Methods of Meat Decontamination |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 4 | 0 | 5 | 20 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 2 | 1 | 1 | 3 | 1 | 2 | 4 | ||||
OÇ-2 | 5 | 2 | 1 | 3 | 1 | 2 | 4 | ||||||
OÇ-3 | 3 | 1 | 4 | 3 | 1 | 1 | 3 | 1 | 2 | 4 | 3 | ||
OÇ-4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 4 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | ||
OÇ-5 | 4 | 1 | 1 | 2 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-6 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||