Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
Ders Kodu: VBH544
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıda endüstrisinde kaliteli ve rantabl bir ürün üretimi için gerekli olan etkin bir hijyen programının öğrenilmesi ve kullanılabilmesi

Özet İçerik

Gıda işletmelerinde kontaminasyon kaynakları, mikroorganizmalar ve sanitasyon ilişkisi, personel, su hava hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, deterjan ve dezenfektanlar, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon programları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri