Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri
Ders Kodu: VBH545
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıda enfeksiyon ve zehirlenmelerini patogenezisi ile birlikte öğrenmek, korunma hakkında bilgi sahibi olmak

Özet İçerik

Gıda enfeksiyonları. Gıda intoksikasyonları. Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Vibrio, Listeria, Brucella, Campylobacter vb gibi bakteriyel infeksiyon ve intoksikasyonlar ile viral, paraziter infeksiyonlar ve çeşitli gıda kaynaklı toksikasyonlar

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri