
| Ders Kodu | : VBH541 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Ürün kalite güvenliği uygulamalarını ve kalite güvence sistemleri ile etkileşimlerini öğretmek
HACCP tanımı, prensipleri, uygulama alanları, avantajları. HACCP uygulamasının zorunlulukları.
| Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ |
| 1. | Kalite güvenliğini öğrenilir |
| 2. | Kalite güvence sistemlerini öğrenilir |
| 3. | Kalite güvence sistemlerinin kalite güvenliği ile etkileşimlerini öğrenilir |
| 4. | HACCP ve gerekliliğini öğrenilir |
| 5. | HACCP ana tanımları öğrenilir |
| 6. | HACCP’in nasıl uygulandığını öğrenilir |
| 1. | Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Topal, Ş., 1996, İstanbul) |
| 2. | Gıda Endüstrisinde Risk Yönetim Sistemi: HACCP ve Uygulamaları (Topal, Ş., 2001, İstanbul) |
| 3. | Gıda Mikrobiyolojisi (Ünlütürk, A., Turantaş F., 1999, İzmir) |
| 4. | HACCP in Meat Industry (Ed. Martyn Brown, 2002) |
| 5. | Principles of Food Sanitation (N.G. Marriott, 1999) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 4 | 0 | 5 | 20 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 21 | 1 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 128 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 2 | 2 | 1 | 5 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 2 | 2 | 1 | 5 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 2 | 2 | 1 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 2 | 2 | 1 | 5 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 2 | 2 | 1 | 5 | |||||||
OÇ-6 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||