
| Ders Kodu | : VBH539 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Avrupa Birliği gıda güvenliği kurumları ve gıda güvenliği uygulamaları hakkında detaylı bilgilerin verilmesi
Gıdanın önemi. Avrupa Birliğinin gıdaya vermiş olduğu önem. AB’de gıda uygulamaları. EFSA'nın görevleri
| Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY |
| 1. | Avrupa Birliği hakkında bilgi sahibi olmak |
| 2. | Avrupa Birliğinin gıdaya vermiş olduğu önemin anlaşılması |
| 3. | Avrupa Birliği komisyonu ve gıda uygulamaları arasındaki ilişkinin anlaşılması |
| 4. | EFSA hakkında yeterli bilgi ile donatılmak |
| 5. | Denetim mekanizması ve sorunları hakkında bilgi sahibi olmak |
| 6. | Avrupa birliği gıda uygulamaları ile veteriner hekimlik mesleği arasındaki ilişkinin anlaşılması |
| 1. | EFSA Structure, European Food Safety Authority, http://www.efsa.eu.int/about_efsa/structure/catindex_en.html |
| 2. | EFSA yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Okuma | 9 | 0 | 1 | 9 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | |||||||