Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Domuz Eti Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
Ders Kodu: VBH555
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 0
Kredi: 1
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Domuz eti kalitesini etkileyen faktörlerin ve kaliteli domuz eti elde edilebilmesi için gerekli olan şartların öğrencilere verilmesi. Domuz etinden yapılan ürünlerin yapım teknolojilerinin anlatılması

Özet İçerik

Domuz eti kalite nitelikleri ve bunları etkileyen faktörler. Ham, bacon, taze, yarı fermente, fermente, dumanlanmış, pişirilmiş domuz sucuklarının, hamburgerin yapımı ile domuz kanından ve karaciğerinden yapılan kan sucuğu ve patenin yapım teknikleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri