
| Ders Kodu | : VBH536 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gıda ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgilenme
Gıda mevzuatının önemi, gıdalarda yapılan taklit ve tağşişler ve bunların insan sağlığı açısından önemleri. Gıda Mevzuatı yönetmeliklerine bir bakış. Bazı gıda tebliğlerinin incelenmesi
| Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY |
| 1. | Gıda ile ilgili kanun, yönetmelik, kurul kararı, tebliğ, talimatlar gibi terminolojik bilgilerin tanımlarının öğrenilmesi. |
| 2. | Türk Gıda Kodeksi Yönetmelikleri ve Türk Gıda Kodeksi Tebliğleri hakkında yeterli bilginin alınması |
| 3. | Karar verme ve değerlendirme konusunda gerekli olan yeterliliği kazanmak |
| 4. | Gıdalarda yapılan taklit ve tağşişlerin öğrenilmesi |
| 5. | Konu ile ilgili bilgisini artıracak kaynakları belirleyip kullanmak |
| 1. | Türk Gıda Kodeksi |
| 2. | Jay (1996) Modern Food Microbiology, Chapman and Hall, 2006 |
| 3. | Erol İ. (2008). Gıda Hijyeni |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 5 | 0 | 2 | 10 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 16 | 1 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 30 | 1 | 31 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||