
| Ders Kodu | : VBH563 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Mikrobiyolojik ekim yöntemlerini, laboratuvarda karşılaşılabilecek sorunlar, koloni sayımı ve elde edilen verileri değerlendirmeyi öğretmek
Mikrobiyolojik ekim yöntemleri, bakteri ve koloni sayım metotları ve sayımların değerlendirilmesi.
| Dr. Öğr. Üyesi Pelin KOÇAK KIZANLIK |
| 1. | Mikrobiyolojik ekim yöntemleri hakkında gerekli teorik bilgiye sahip olmak |
| 2. | Mikrobiyolojik ekim uygulama becerisi edindirmek |
| 3. | EMS tekniğini öğretmek |
| 4. | Sayım teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 5. | Elde edilen sayım verilerini değerlendirmeyi öğrenmek |
| 6. | Gelen bir gıda örneğinin mikrobiyolojik değerlendirmesini yapabilmek |
| 1. | Gıda mikrobiyolojisi ve uygulamaları |
| 2. | Gıdaların Mikrobiyolojik Analizleri |
| 3. | Ünlütürk, A, Turantaş, B. Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi |
| 4. | Koneman's Color Atlas and Textbook of Diagnostic Microbiology |
| 5. | Bergey's manual of systematic bacteriology |
| 6. | Collins and Lyne's Microbiological Methods 8th Edition |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 1 | 0 | 14 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 11 | 1 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||