
| Ders Kodu | : VBH522 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Etin besleyici değeri, et türlerinin ayrımı, rigor motris ve kasın ete dönüşüm mekanizması, etin kaliteye göre sınıflandırılması ve etin muhafaza metotları hakkında öğrencilere bilgi kazandırmak
Etin tanımı ve bileşimi, kesimden sonra kasta meydana gelen değişiklikler, etin kalite nitelikleri ve etlerin muhafaza metotları
| Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY |
| 1. | Etin bileşimi ve beslenme fizyolojisindeki önemini öğrenmek |
| 2. | Etin histolojik yapısı ve etin kasa dönüşüm mekanizmasını öğrenmek |
| 3. | Et türlerinin ayrımını öğrenmek |
| 4. | Etlerin kalitelerine göre sınıflandırılmasını öğrenmek |
| 5. | Etlerin soğukta ve dondurarak muhafazasını öğrenmek |
| 6. | Postmortem değişikliklerin et kalitesi üzerine etkisini öğrenmek |
| 1. | YILDIRIM, Y. Et Endüstrisi. Kozan Ofset Mat. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 1996 |
| 2. | GÖKALP, H.Y., KAYA, M. Ve ZORBA, Ö. Et Ürünleri İşletme Mühendisliği, Erzurum: Atatürk Üniversitesi Yayın No:786 |
| 3. | Arslan, A. Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi |
| 4. | Türker, S. Hayvansal Gıdalarda Kalite Kontrolü |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 22 | 2 | 24 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 125 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-6 | 5 | ||||||||||||