
| Ders Kodu | : VBH505 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Veteriner Halk Sağlığı, çiftlikten sofraya gıda güvenliği, zoonozlar, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda zehirlenmeleri ve kimyasal kaynaklı besin zehirlenmeleri, gıda üretim ve satış yerlerinde bulunması gereken özellikler, gıda iş yerlerinde denetim konularının öğretilmesi amaçlanır.
Veteriner halk sağlığının amacı ve önemi, Zoonoz ve zoonoz hastalıklarda korunma-kontrol, Çiftlikten sofraya gıda güvenliği, Gıda güvenliği kalite yönetim sistemleri