
| Ders Kodu | : VBH560 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Toplum için sağlıklı ve dengeli beslenme gereklilikleri, özellikle hayvansal gıdaların sağlıklı beslenmedeki yeri ve öneminin iletilmesi.
Sağlıklı ve dengeli beslenme, Hayvansal gıdaların beslenmedeki yeri ve önemi, Beslenme bozukluklarından kaynaklanan hastalıklar
| Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ |
| 1. | Hayvansal gıdaların beslenmedeki yeri ve önemi bileşimlerinin öğrenilmesi |
| 2. | Sağlıklı ve dengeli beslenme ilkelerini öğrenir |
| 3. | Beslenme ve sağlık – toplum ilişkisini öğrenir |
| 4. | Besin öğelerini öğrenir |
| 5. | Beslenme eksiklikleri ve bozukluklarından kaynaklanan hastalıkların belirtilmesi |
| 6. | Besin gruplarını öğrenir |
| 1. | Arslan P., Baysal A., Beslenme. 2001., Ankara. |
| 2. | Baysal A., Beslenme, 2009. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 30 | 1 | 31 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | |||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | ||||||
OÇ-6 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||