Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Bilimi ve Teknolojisi
Ders Kodu: VBH528
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 2
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Sütün bileşimi ve besleyici değerini öğrenmek, sütün oluşumu, sütün bileşenleri, sütten insanlara geçebilen enfeksiyonlar ve halk sağlığını koruma tedbirleri, sütün sağlıklı eldesi ve muhafazası ve süt üretim yerlerine ulaşımı sırasında dikkat edilecek hususlar hakkında ayrıntılı bilgi edindirmek

Özet İçerik

Sütün bileşimi ve besleyici değerini öğrenmek, sütün oluşumu, sütün bileşenleri, sütten insanlara geçebilen enfeksiyonlar ve halk sağlığını koruma tedbirleri, sütün sağlıklı eldesi ve muhafazası ve süt üretim yerlerine ulaşımı sırasında dikkat edilecek hususlar hakkında ayrıntılı bilgi edindirmek

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri