
| Ders Kodu | : VBH542 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Biyoteknolojinin tarihçesi, biyoteknolojinin uygulama alanları, gen transfer tekniği ve genetiği değiştirilmiş gıdaların sağlıkla ilişkisi, faydaları ve riskleri hakkında bilgi sahibi olmak
Biyoteknolojinin tanımı ve tarihçesi, uygulama alanları, genetiği değiştirilmiş organizmaların analizinde kullanılan yöntemler, Genetiği değiştirilmiş gıdaların potansiyel riskleri, faydaları ve sağlık tehlikelerinin değerlendirilmesi, saptanması ve yasal düzenlemeler.
| Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK |
| 1. | Biyoteknojinin tanımı ve tarihçesini bilmek |
| 2. | Biyoteknolojinin uygulama alanları hakkında bilgi sahibi olmak |
| 3. | Gen transfer tekniği hakkında bilgi sahibi olmak |
| 4. | Genetiği değiştirilmiş organizmaların tespitinde kullanılan yöntemleri öğrenmek |
| 5. | Genetiği değiştirilmiş gıdaların faydaları ve zararları hakkında bilgi sahibi olma |
| 6. | GDO’ların sağlık risklerini değerlendirebilme bilgisini kazandırma |
| 1. | Aran N, Gıda Biyoteknolojisi, 2010, Ankara |
| 2. | Lee BH, Fundamentals of Food Biotechnology, 2015, UK |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 2 | 27 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | |||||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-5 | |||||||||||||
OÇ-6 | 5 | ||||||||||||