
| Ders Kodu | : VBH506 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 7 |
Gıda ile hijyen tanımı ve ilişkisinin belirlenmesi, Gıda üretimi ve aşamalarının belirlenmesi, Gıda hijyenin ve temel prensiplerinin ortaya konulması, gıdalarda bozulma nedenlerini ve gıdaların sağlıklı bir şekilde daha uzun süre dayanmasını sağlayacak metotları ayrıntılı bir şekilde öğrenmek
Gıdaların mikrobiyolojik florası, Gıdalardan kaynaklanan riskler, Gıdaların muhafazası ve gıda bozulmaları. Gıda muhafazasında yararlanılan temel ilkeler ve gıda muhafazasında kullanılan metotlara ayrıntılı bakış.
| Dr. Öğr. Üyesi Pelin KOÇAK KIZANLIK |
| 1. | Gıdaların mikrobiyel ekolojilerinin öğrenilmesi |
| 2. | Gıda intoksikasyonuna neden olan bakteriyel etkenler ve bunların karakterleri |
| 3. | Hijyen ve sanitasyonun öneminin belirlenmesi |
| 4. | Gıdaların muhafazasında yararlanılan temel ilkeleri öğrenmek |
| 5. | Gıdaların konvansiyonel metotlarla muhafazasını öğrenmek |
| 6. | Gıdaların çeşidine göre uygulanabilecek uygun muhafaza metotlarını öğrenmek |
| 7. | Gıdaların muhafazasında paketlemenin önemini ve gıdaya özgü paketleme metotlarını öğrenmek |
| 1. | Erol İ., Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi. 2007. |
| 2. | Ünlütürk, A., Turantaş F. Gıda Mikrobiyolojisi |
| 3. | İnal, T. Besin Hijyeni |
| 4. | Tunail N., Mikrobiyoloji, 2009. |
| 5. | Erkmen O., Gıda Mikrobiyolojisi (2. Baskı), 2010. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 3 | 42 |
| Ödev | 10 | 2 | 3 | 50 |
| Okuma | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 24 | 1 | 25 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 29 | 1 | 30 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 175 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 2 | |||||||||||
OÇ-2 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||
OÇ-5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | ||||
OÇ-6 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||
OÇ-7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||