
| Ders Kodu | : VBH553 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Kanatlı eti üretim aşamalarının belirlenmesi, kanatlı etinin besleyici değerliliğinin belirtilmesi, kanatlı etinden kaynaklanan gıda risklerinin belirtilmesi amaçlanmıştır.
Kanatlı eti üretim aşamaları, kanatlı muayenesi ve kalite kontrolü, Kanatlı kaynaklı gıda infeksiyon ve intoksikasyonları.
| Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK |
| 1. | Kanatlı etinin besleyici değerliliğini ve bileşimini ortaya koymak |
| 2. | Kanatlı kesim hattının belirlenmesi ve bu hattaki kritik kontrol noktaları |
| 3. | Kanatlı etlerinden kaynaklanan gıda infeksiyon ve intoksikasyonlarının belirlenmesi |
| 4. | Kanatlı et ürünleri teknolojisi, etlerin muhafazası |
| 5. | Kanatlı kesimhanesinde ve burada çalışan personelde hijyen ve sanitasyon |
| 6. | Kanatlı etleri üzerine laboratuar analizlerinin yapabilmek, kanatlı etleri ile kesimhanesinin taşıması gereken teknik şartnamesini bilmek |
| 1. | Arslan A., Et muayenesi ve et ürünleri teknolojisi, 2002. |
| 2. | Kanatlı Ar-Ge Yayınları no:3., Kanatlı Etleri ve Gıda Güvenliği 2001 |
| 3. | Türker., Hayvansal gıdalarda kalite kontrolü, 1997. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 11 | 1 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
OÇ-2 | 1 | 1 | 5 | 4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 4 | 1 | 1 | 1 | |
OÇ-3 | 1 | 1 | 2 | 5 | 1 | 1 | 3 | 1 | 5 | 1 | 1 | 4 | |
OÇ-4 | 1 | 4 | 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | 1 | 1 | 1 | 3 | ||
OÇ-5 | 1 | 4 | 3 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 3 | 5 | 5 | 5 | |
OÇ-6 | 1 | 5 | 1 | 1 | 4 | 4 | 2 | 1 | 2 | 3 | 3 | 1 | |