
| Ders Kodu | : GAST591 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Bu ders ile öğrenciye; pH, su ve ısının etkileri, besinlerin yapısında doğal olarak bulunan ve besinlerin hazırlanmasında çok görülen sistemler, besinlerin hazırlanmasıyla elde edilen ürünlerin duyusal (organoleptik) değerlendirilmesi ile ilgili testler ve çeşitli yiyecek gruplarının özellikleri ile bunlara etki eden etmenleri öğretmek amaçlanmaktadır.
Duyusal değerlendirme Gıdaların fiziksel özellikleri; gıda hazırlamadaki değişimler Gıda katkı maddeleri Gıda renklendiricileri, lezzet vericiler, aroma vericiler Gıda etiketleme Özel diyetetik gıdalar