
| Ders Kodu | : BDY502 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Besinlere uygulanan farklı işleme yöntemlerinin besinin yapısında oluşturduğu değişikleri incelemek ve bu değişikliklerin sağlığa etkilerini değerlendirilmek.
Farklı besin gruplarına sıklıkla uygulanan işleme yöntemleri ile işleme sürecinde besinin yapısında oluşan değişikliklerin besinin besin değerine ve insan sağlığı üzerine etkileri incelenecektir.
| Prof. Dr. Ayşe Demet KARAMAN |
| 1. | Besinlere sıklıkla uygulanan işleme yöntemleri sonucunda besinin yapısında oluşan değişiklikleri bilir. |
| 2. | Uygulanan işleme yönteminin, besinin besin değerine etkisini değerlendirir. |
| 3. | Uygulanan işleme yöntemi ile oluşan değişikliklerin insan sağlığı üzerine etkilerini tartışır. |
| 4. | İşleme yöntemi sonucunda oluşan değişikliklerin sağlığa etkilerini değerlendirir. |
| 5. | Farklı besin gruplarına uygulanan üretim teknolojilerini öğrenir. |
| 1. | Murano P.S. Understanding Food Science and Technology. Wadsworth, Cengage Learning, Belmont USA, 2003. |
| 2. | Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Blackwell PublishingLtd, Iowa, USA, 2009. |
| 3. | James G. B. Food Processing Handbook.John Wiley&Sons,Canada, Ltd, 2006. |
| 4. | Smith J.S.,Hui Y.H.Food Processing and Applications, Blackwell PublishingLtd, Iowa, USA, 2004. |
| 5. | Kai Knoerzer, Pablo Juliano, Peter Roupas, Cornelis Versteeg (ed.) InnovativeFoodProcessing Technologies, Wiley-Blackwell, USA, 2011 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %15 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Ödev | 5 | %15 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 4 | 19 |
| Ara Sınav | 1 | 20 | 2 | 22 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 40 | 2 | 42 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 125 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 |
OÇ-3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 |
OÇ-4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 |
OÇ-5 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 |