Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Besin Seçimi ve Tüketici Algısı
Ders Kodu: BDY522
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Besin tercihlerine etki eden etmenlerin interdisipliner bir anlayışla kavranmasını sağlamak ve tüketicilerin diyetlerinde yer alan besinleri seçme süreçlerinin her aşamasını incelemekle birlikte tüketicilerin besin kalitesi ve pazarlama stratejileri ile ilgili tutum ve algılarını, ayrıca besin hazırlama ve teknolojisi ile ilgili görüşlerini değerlendirmek.

Özet İçerik

Bu ders öğrencilere besin tercihlerine etki eden temel etmenlerin kavramlarını sağlayacak kapsamlı bilgi verir ve tüketicilerin besin kalitesi ve pazarlama stratejileri ile ilgili tutum ve algılarını, besin hazırlama ve teknolojisi ile ilgili görüşlerini değerlendirir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri