Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
İşçi Beslenmesi
Ders Kodu: BDY540
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

İşçilerin çalışma ortamına ve performansına uygun beslenmesinin sağlanması için dikkat edilecek noktaları öğretmek ve bu bilgileri toplum beslenmesi açısından ileri seviyede tartışmaktır.

Özet İçerik

Bu ders, farklı alanlarda ve farklı koşullarda çalışan işçilerin beslenmesinin önemi, enerji ve besin öğesi gereksinimleri, işçilerde oluşabilecek sağlık sorunları, işçi koşullarına göre beslenme programı planlamayı içermektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri