
| Ders Kodu | : ZTO602 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin Amacı; bitkilere uygulanan organik ve kimyasal gübre miktarlarının ürün kalitesine etkilerinin incelenmesidir. Tarla bitkilerinin (tahıllar, çapa ve keyif bitkileri), meyve ağaçlarının (turunçgiller, kayısı, şeftali, elma, zeytin vb) sebzelerin (karpuz, çilek, domates, patlıcan vb.) ve süs bitkilerinin beslenmesi ile kimi kalite öğelerinin arasındaki ilişkiler.
Kalite tanımı. Bitki besin maddelerinin; karbonhidratlara, proteinlere organik azotlu bileşiklere, mineral maddelere ve vitaminlere etkileri.