Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Bitkilerin Beslenmesi ile Bazı Kalite Öğeleri Arasındaki İlişkiler
Ders Kodu: ZTO602
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin Amacı; bitkilere uygulanan organik ve kimyasal gübre miktarlarının ürün kalitesine etkilerinin incelenmesidir. Tarla bitkilerinin (tahıllar, çapa ve keyif bitkileri), meyve ağaçlarının (turunçgiller, kayısı, şeftali, elma, zeytin vb) sebzelerin (karpuz, çilek, domates, patlıcan vb.) ve süs bitkilerinin beslenmesi ile kimi kalite öğelerinin arasındaki ilişkiler.

Özet İçerik

Kalite tanımı. Bitki besin maddelerinin; karbonhidratlara, proteinlere organik azotlu bileşiklere, mineral maddelere ve vitaminlere etkileri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri