Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Kodu: BİO607
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, gıdalarda bozunmaya yol açan ve insan sağlığı açısından önemli mikroorganizmaların tanınması, gıda korunmasında temel metotlar, gıdaların mikrobiyolojik analizi ve gıda güvenliği ile ilgili kriterler hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesidir.

Özet İçerik

Mikroorganizmalar ve gıda, gıdalardaki patojen mikroorganizmalar, gıda güvenliği ve mikrobiyolojik kriterler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri