Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yumurta Bilimi ve Teknolojisi
Ders Kodu: ZZO625
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı, yumurta biliminin temel ilkelerini özetlemek ve tavukçuluk sektöründeki uygulamalarını irdelemektir. Bu derste yumurtanın oluşumunu, kalite özelliklerini ve bu özellikleri belirlenme yöntemlerini, yumurtaların depolanmasını, yumurta işleme teknolojisini ve yumurta ve ürünlerinin besin içeriğinin değiştirilmesine ilişkin konularda bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Özet İçerik

yumurta biliminin temel ilkelerini özetlemek ve tavukçuluk sektöründeki uygulamalarını irdelemektir. Bu derste yumurtanın oluşumunu, kalite özelliklerini ve bu özellikleri belirlenme yöntemlerini, yumurtaların depolanmasını, yumurta işleme teknolojisini ve yumurta ve ürünlerinin besin içeriğinin değiştirilmesine ilişkin konularda bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri