
| Ders Kodu | : ZZO625 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin amacı, yumurta biliminin temel ilkelerini özetlemek ve tavukçuluk sektöründeki uygulamalarını irdelemektir. Bu derste yumurtanın oluşumunu, kalite özelliklerini ve bu özellikleri belirlenme yöntemlerini, yumurtaların depolanmasını, yumurta işleme teknolojisini ve yumurta ve ürünlerinin besin içeriğinin değiştirilmesine ilişkin konularda bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
yumurta biliminin temel ilkelerini özetlemek ve tavukçuluk sektöründeki uygulamalarını irdelemektir. Bu derste yumurtanın oluşumunu, kalite özelliklerini ve bu özellikleri belirlenme yöntemlerini, yumurtaların depolanmasını, yumurta işleme teknolojisini ve yumurta ve ürünlerinin besin içeriğinin değiştirilmesine ilişkin konularda bilgi verilmesi amaçlanmıştır.