Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Protein İzolasyonu ve Tanımlama Teknikleri
Ders Kodu: BYK606
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Protein saflaştırılması alanındaki yeni gelişmelerin temel tekniklerin ışığı altında verilmesi amaçlandı.

Özet İçerik

Proteinlerin yapısal özellikleri ve incelenmesi, amino asitler-kimyasal özellikleri, proteinlerin birincil yapısı: amino asid dizilimi, n-terminal ve c-terminal uçlar, amino asid dizilimi / gen ilişkisi, proteinlerde üst yapı düzeyleri – ikincil - üçüncül ve dördüncül yapı – yapı - fonksiyon ilişkileri, proteinler ve biyomembranlar: membran proteinleri, oksijen bağlayıcı proteinler: miyoglobin ve hemoglobin, protein konsantrasyonu ölçüm yöntemleri I, Bradford yöntemi, protein konsantrasyonu ölçüm yöntemleri II, Lowry yöntemi, BCA yöntemi, Biüret Yöntemi, analitik yöntemler, TCA presipitasyonu, aseton presipitasyonu, immünopresipitasyon, protein çözeltilerinin konsantre edilmesi, preparatif yöntemler, amonyum sülfat presipitasyonu, organik solvent ile presipitasyon, polietilen glikol ile presipitasyon, ultrafiltrasyon, dializ, liyofilizasyon.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri