
| Ders Kodu | : VBH604 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 7 |
Gıda ile hijyen arasındaki ilişkisinin belirlenmesi, gıda mikrobiyolojisi, gıda zehirlenmeleri, gıda üretim aşamalarında kontaminasyon noktaları belirlenmesi , gıda hijyenin ve temel prensiplerinin ortaya konulması hakkında yeterli bilgi sahibi olmak.
Gıda patojenleri, gıda kontaminasyonları, gıdalarda mikrobiyal gelişme üzerine etkili faktörler, besin zehirlenmeleri, et, süt, kanatlı eti, yumurta, su ve su ürünlerinin kontaminasyon kaynakları, gıdalardan kaynaklanan halk sağlığı riskleri, gıdaların muhafazası ve gıda bozulmaları, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon.
| Prof. Dr. Filiz KÖK |
| 1. | Gıda ile hijyen arasındaki ilişkinin bilinmesi |
| 2. | Gıdalarda mikrobiyal gelişme üzerine etkili faktörler ile gıda zehirlenmeleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak |
| 3. | Gıda kaynaklı infeksiyonların patogenezi hakkında detaylı bilgi edinilmesi. |
| 4. | Gıda kaynaklı mikotoksinler ve viral hastalıklar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak |
| 5. | Gıda işletmelerinde uygulanması gereken hijyen ve sanitasyon şartlarının öğrenilmesi |
| 1. | Erol İ., Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi. 2007. |
| 2. | Tunail N., Mikrobiyoloji, 2009. |
| 3. | Erkmen O., Gıda Mikrobiyolojisi (2. Baskı), 2010. |
| 4. | Doyle M., Beuchet RL., Food Microbiology: Fundamentals and Frontiers, 2012. rs |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 2 | 70 |
| Ödev | 12 | 3 | 1 | 48 |
| Okuma | 10 | 0 | 1 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 20 | 1 | 21 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 1 | 26 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 175 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||