Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 01 Zorunlu 13
Seçmeli Ders Grubu 01 Bölüm Seçmeli 17
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Hijyeni ve Kontrolü
VBH604
Zorunlu 2 0 7
Süt Bilimi ve Teknolojisi
VBH606
Zorunlu 2 2 7
Et Hijyeni ve Muayenesi
VBH608
Zorunlu 2 2 7
Seminer I
VBH801
Zorunlu 0 2 2
Seminer II
VBH802
Zorunlu 0 2 2
İleri Gıda Kimyası
VBH601
Zorunlu 2 2 6
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
VBH603
Zorunlu 2 2 6
Gıda Muhafazasında Yeni Teknikler
VBH602
Zorunlu 3 0 6
Et Bilimi ve Teknolojisi
VBH605
Zorunlu 2 2 5
Tek Tıp/tek Sağlık Konsepti, Veteriner Halk Sağlığı
VBH607
Zorunlu 2 0 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Domuz Eti Üretimi, Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
VBH630
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Et Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH635
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH636
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Enzimolojisi
VBH640
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Bilimsel Araştırma Teknikleri
VBH646
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
VBH647
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Zoonotik Hastalıklar
VBH626
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikolojisi
VBH641
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler
VBH628
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Su Hijyeni-Muayenesi ve Endüstrisi
VBH623
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıda Sektöründe Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri
VBH631
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Fonsiyonel Gıda Üretimi
VBH644
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yeni Ambalaj Teknolojileri
VBH639
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Hayvansal Üretimde İnsancıl Yaklaşım ve Hayvan Refahı
VBH633
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanılan İleri Laboratuar Teknikleri
VBH622
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Gıda Sektöründe Starter Kültür Kullanımı
VBH638
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Katkı Maddeleri
VBH648
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Pastırma ve Sucuk Üretim Teknolojileri
VBH653
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Hayvansal Gıdalarda Duyusal Analizler
VBH654
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Alerjisi ve Alerjenler
VBH645
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sağlıklı Beslenme
VBH629
Bölüm Seçmeli 1 0 3
İleri Gıda Toksikolojisi
VBH642
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sucuk Teknolojileri
VBH634
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Sektöründe Biyoteknoloji
VBH632
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Peynir Teknolojileri
VBH637
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıda Laboratuvar Uygulamaları
VBH655
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Kanatlı Eti Hijyeni ve Muayenesi
VBH649
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Su Ürünleri Hijyeni
VBH651
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Kanatlı Ürünleri Kalite ve Teknolojileri
VBH650
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Su Ürünleri Teknolojileri
VBH652
Bölüm Seçmeli 2 0 3
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 02 Zorunlu 15
Seçmeli Ders Grubu 02 Bölüm Seçmeli 15
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Hijyeni ve Kontrolü
VBH604
Zorunlu 2 0 7
Süt Bilimi ve Teknolojisi
VBH606
Zorunlu 2 2 7
Et Hijyeni ve Muayenesi
VBH608
Zorunlu 2 2 7
Seminer I
VBH801
Zorunlu 0 2 2
Seminer II
VBH802
Zorunlu 0 2 2
İleri Gıda Kimyası
VBH601
Zorunlu 2 2 6
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
VBH603
Zorunlu 2 2 6
Gıda Muhafazasında Yeni Teknikler
VBH602
Zorunlu 3 0 6
Et Bilimi ve Teknolojisi
VBH605
Zorunlu 2 2 5
Tek Tıp/tek Sağlık Konsepti, Veteriner Halk Sağlığı
VBH607
Zorunlu 2 0 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Domuz Eti Üretimi, Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
VBH630
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Et Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH635
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH636
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Enzimolojisi
VBH640
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Bilimsel Araştırma Teknikleri
VBH646
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
VBH647
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Zoonotik Hastalıklar
VBH626
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikolojisi
VBH641
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler
VBH628
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Su Hijyeni-Muayenesi ve Endüstrisi
VBH623
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıda Sektöründe Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri
VBH631
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Fonsiyonel Gıda Üretimi
VBH644
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yeni Ambalaj Teknolojileri
VBH639
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Hayvansal Üretimde İnsancıl Yaklaşım ve Hayvan Refahı
VBH633
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanılan İleri Laboratuar Teknikleri
VBH622
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Gıda Sektöründe Starter Kültür Kullanımı
VBH638
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Katkı Maddeleri
VBH648
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Pastırma ve Sucuk Üretim Teknolojileri
VBH653
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Hayvansal Gıdalarda Duyusal Analizler
VBH654
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Alerjisi ve Alerjenler
VBH645
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sağlıklı Beslenme
VBH629
Bölüm Seçmeli 1 0 3
İleri Gıda Toksikolojisi
VBH642
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sucuk Teknolojileri
VBH634
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Sektöründe Biyoteknoloji
VBH632
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Peynir Teknolojileri
VBH637
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıda Laboratuvar Uygulamaları
VBH655
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Kanatlı Eti Hijyeni ve Muayenesi
VBH649
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Su Ürünleri Hijyeni
VBH651
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Kanatlı Ürünleri Kalite ve Teknolojileri
VBH650
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Su Ürünleri Teknolojileri
VBH652
Bölüm Seçmeli 2 0 3
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 01 Zorunlu 13
Seçmeli Ders Grubu 01 Bölüm Seçmeli 17
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Hijyeni ve Kontrolü
VBH604
Zorunlu 2 0 7
Süt Bilimi ve Teknolojisi
VBH606
Zorunlu 2 2 7
Et Hijyeni ve Muayenesi
VBH608
Zorunlu 2 2 7
Seminer I
VBH801
Zorunlu 0 2 2
Seminer II
VBH802
Zorunlu 0 2 2
İleri Gıda Kimyası
VBH601
Zorunlu 2 2 6
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
VBH603
Zorunlu 2 2 6
Gıda Muhafazasında Yeni Teknikler
VBH602
Zorunlu 3 0 6
Et Bilimi ve Teknolojisi
VBH605
Zorunlu 2 2 5
Tek Tıp/tek Sağlık Konsepti, Veteriner Halk Sağlığı
VBH607
Zorunlu 2 0 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Domuz Eti Üretimi, Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
VBH630
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Et Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH635
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH636
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Enzimolojisi
VBH640
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Bilimsel Araştırma Teknikleri
VBH646
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
VBH647
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Zoonotik Hastalıklar
VBH626
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikolojisi
VBH641
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler
VBH628
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Su Hijyeni-Muayenesi ve Endüstrisi
VBH623
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıda Sektöründe Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri
VBH631
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Fonsiyonel Gıda Üretimi
VBH644
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yeni Ambalaj Teknolojileri
VBH639
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Hayvansal Üretimde İnsancıl Yaklaşım ve Hayvan Refahı
VBH633
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanılan İleri Laboratuar Teknikleri
VBH622
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Gıda Sektöründe Starter Kültür Kullanımı
VBH638
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Katkı Maddeleri
VBH648
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Pastırma ve Sucuk Üretim Teknolojileri
VBH653
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Hayvansal Gıdalarda Duyusal Analizler
VBH654
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Alerjisi ve Alerjenler
VBH645
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sağlıklı Beslenme
VBH629
Bölüm Seçmeli 1 0 3
İleri Gıda Toksikolojisi
VBH642
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sucuk Teknolojileri
VBH634
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Sektöründe Biyoteknoloji
VBH632
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Peynir Teknolojileri
VBH637
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıda Laboratuvar Uygulamaları
VBH655
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Kanatlı Eti Hijyeni ve Muayenesi
VBH649
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Su Ürünleri Hijyeni
VBH651
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Kanatlı Ürünleri Kalite ve Teknolojileri
VBH650
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Su Ürünleri Teknolojileri
VBH652
Bölüm Seçmeli 2 0 3
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 01 Zorunlu 13
Seçmeli Ders Grubu 01 Bölüm Seçmeli 17
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Hijyeni ve Kontrolü
VBH604
Zorunlu 2 0 7
Süt Bilimi ve Teknolojisi
VBH606
Zorunlu 2 2 7
Et Hijyeni ve Muayenesi
VBH608
Zorunlu 2 2 7
Seminer I
VBH801
Zorunlu 0 2 2
Seminer II
VBH802
Zorunlu 0 2 2
İleri Gıda Kimyası
VBH601
Zorunlu 2 2 6
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
VBH603
Zorunlu 2 2 6
Gıda Muhafazasında Yeni Teknikler
VBH602
Zorunlu 3 0 6
Et Bilimi ve Teknolojisi
VBH605
Zorunlu 2 2 5
Tek Tıp/tek Sağlık Konsepti, Veteriner Halk Sağlığı
VBH607
Zorunlu 2 0 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Domuz Eti Üretimi, Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
VBH630
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Et Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH635
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri
VBH636
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Enzimolojisi
VBH640
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Bilimsel Araştırma Teknikleri
VBH646
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
VBH647
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Zoonotik Hastalıklar
VBH626
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikolojisi
VBH641
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler
VBH628
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Su Hijyeni-Muayenesi ve Endüstrisi
VBH623
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıda Sektöründe Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri
VBH631
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Fonsiyonel Gıda Üretimi
VBH644
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yeni Ambalaj Teknolojileri
VBH639
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Hayvansal Üretimde İnsancıl Yaklaşım ve Hayvan Refahı
VBH633
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Mikrobiyolojisinde Kullanılan İleri Laboratuar Teknikleri
VBH622
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Gıda Sektöründe Starter Kültür Kullanımı
VBH638
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Katkı Maddeleri
VBH648
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Pastırma ve Sucuk Üretim Teknolojileri
VBH653
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Hayvansal Gıdalarda Duyusal Analizler
VBH654
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Alerjisi ve Alerjenler
VBH645
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sağlıklı Beslenme
VBH629
Bölüm Seçmeli 1 0 3
İleri Gıda Toksikolojisi
VBH642
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Sucuk Teknolojileri
VBH634
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Gıda Sektöründe Biyoteknoloji
VBH632
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Peynir Teknolojileri
VBH637
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıda Laboratuvar Uygulamaları
VBH655
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Kanatlı Eti Hijyeni ve Muayenesi
VBH649
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Su Ürünleri Hijyeni
VBH651
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Kanatlı Ürünleri Kalite ve Teknolojileri
VBH650
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Su Ürünleri Teknolojileri
VBH652
Bölüm Seçmeli 2 0 3
5. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 05 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması I
TEZ801
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi I
UZM801
Zorunlu 8 0 8
6. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 06 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması II
TEZ802
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi II
UZM802
Zorunlu 8 0 8
7. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 07 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması III
TEZ803
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi III
UZM803
Zorunlu 8 0 8
8. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 08 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması IV
TEZ804
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi IV
UZM804
Zorunlu 8 0 8
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu