
| Ders Kodu | : VBH606 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 7 |
Sütün bileşimi ve besleyici değerini öğrenmek, sütün oluşumu, sütün bileşenleri, sütten insanlara geçebilen enfeksiyonlar ve halk sağlığını koruma tedbirleri, sütün sağlıklı eldesi ve muhafazası ve sütün, işleme yerlerine ulaşımı sırasında dikkat edilecek hususlar hakkında ayrıntılı bilgi edindirmek
Süt tanımı ve bileşimi, sütün beslenmedeki yeri ve önemi, sütün miktar ve bileşimini etkileyen faktörler, teknolojik uygulamaların süt üzerine etkileri.
| Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK |
| 1. | Sütün besleyici değeri ve sütün bileşenleri hakkında bilgi edinmek |
| 2. | Sütün oluşum mekanizmasını öğrenmek |
| 3. | Sağlıklı süt eldesi için gerekli şartları öğrenmek |
| 4. | Çiğ sütün mikrobiyel florası ve sütün kalitesi hakkında gerekli bilgi sahibi olma |
| 5. | Süt platform testlerini öğrenmek ve uygulamak |
| 6. | Çiğ sütün muhafazası ve işlenmesi |
| 1. | İnal, T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi |
| 2. | Üçüncü, M. Süt bilimi |
| 3. | Tekinşen, C. Süt ve Süt Teknolojisi |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 14 | 0 | 3 | 42 |
| Okuma | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 17 | 1 | 18 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 30 | 1 | 31 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 175 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | ||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||