
| Ders Kodu | : VBH635 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Etin tanımı, bileşimi ve beslenmedeki önemi, etin histolojik yapısı, kasın ete dönüşüm mekanizması, et ürünlerinin işleme teknolojilerinin öğrenilmesi
Etin tanımı, kasın ete dönüşüm mekanizması, sucuk (fermente ve emülsifiye ), salam, sosis ve pastırma teknolojileri ve et ürünlerinin duyusal, fiziksel ve mikrobiyolojik muayeneleri
| Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY |
| 1. | Et ürünlerinin üretiminde kullanılacak hammaddeleri ve uygun formüllerle üretim yapabilecek bilgiye sahip olmak |
| 2. | Etin bileşimini ve besleyici değerini öğrenmek |
| 3. | Sucuk çeşitlerini ve üretim teknolojisini öğrenmek |
| 4. | Sosis ve salam gibi emülsifiye et ürünlerinin üretim teknolojilerini öğrenmek |
| 5. | Pastırma teknolojisini öğrenmek |
| 1. | YILDIRIM, Y. Et Endüstrisi. Kozan Ofset Mat. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 1996 |
| 2. | GÖKALP, H.Y., KAYA, M. Ve ZORBA, Ö. Et Ürünleri İşletme Mühendisliği, Erzurum: Atatürk Üniversitesi Yayın No:786 |
| 3. | Arslan, A. Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi |
| 4. | Türker, S. Hayvansal Gıdalarda Kalite Kontrolü |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 13 | 1 | 14 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 18 | 1 | 19 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||||