
| Ders Kodu | : VBH636 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Sütün bileşimi ve önemi, süt hijyeni, pastörize süt, steril süt, koyulaştırılmış süt, süt tozu, yoğurt, peynir, tereyağ, dondurma üretim teknolojilerini öğretmek
Sütün bileşimi, çiğ süt muayenesi, pastörize ve steril içme sütü teknolojileri, koyulaştırılmış süt teknolojisi, süt tozu teknolojisi, yoğurt üretimi, peynir üretimi, tereyağı üretimi ve dondurma üretim teknolojileri