Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri
Ders Kodu: VBH636
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 2
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Sütün bileşimi ve önemi, süt hijyeni, pastörize süt, steril süt, koyulaştırılmış süt, süt tozu, yoğurt, peynir, tereyağ, dondurma üretim teknolojilerini öğretmek

Özet İçerik

Sütün bileşimi, çiğ süt muayenesi, pastörize ve steril içme sütü teknolojileri, koyulaştırılmış süt teknolojisi, süt tozu teknolojisi, yoğurt üretimi, peynir üretimi, tereyağı üretimi ve dondurma üretim teknolojileri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri