
| Ders Kodu | : VBH640 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Gıda üretiminde enzimlerin önemi, kullanılmaları ve etki mekanizmalarının detaylı bir şekilde öğretilmesi.
Enzimolojinin tarihsel gelişimi, gıda uygulamaları açısından enzimlerin kimyasal katalizörlerden farkları, gıda işlemede enzimlerin rolü, enzimlerin canlı hücredeki yerleşimi, enzimlerin kimyasal yapıları, enzim özgüllüğü, enzimlerin sınıflandırılması ilkeleri, enzim kinetiği ve kinetiğe etki eden faktörler, enzim hızına etki eden faktörler (pH, substrat konsantrasytonu, enzim konsantrasyonu, sıcaklık, aktivatör/inhibitör madde konsantrasyonu vb.), enzimatik temelli gıda bozulmalarının sıcaklık ile kontrolü, gıda endüstrisinde enzimlerden yararlanma olanakları ile rekombinant enzim teknolojisi ve gıda üretiminde kullanılan enzimlerde genetik modifikasyonlar.