
| Ders Kodu | : VBH601 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Gıdaların bileşimi (protein, yağ, karbonhidrat, mineraller, vitaminler, enzimler ve su) ve bunların kimyasal yapısı, özellikleri, sınıflandırılması, metabolizmaları, fonksiyonları, eksiklikleri ve günlük gereksinimleri hakkında bilgi kazandırmak, gıdaların kimyasal analizlerini yapabilme yeteneği kazandırmak.
Gıdaların bileşimi (protein, yağ, karbonhidrat, mineraller, vitaminler, enzimler ve su). Gıdaların bileşimindeki maddelerin oluşturduğu reaksiyonlar ile gıdaların kimyasal analizleri.