Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
İleri Gıda Kimyası
Ders Kodu: VBH601
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Gıdaların bileşimi (protein, yağ, karbonhidrat, mineraller, vitaminler, enzimler ve su) ve bunların kimyasal yapısı, özellikleri, sınıflandırılması, metabolizmaları, fonksiyonları, eksiklikleri ve günlük gereksinimleri hakkında bilgi kazandırmak, gıdaların kimyasal analizlerini yapabilme yeteneği kazandırmak.

Özet İçerik

Gıdaların bileşimi (protein, yağ, karbonhidrat, mineraller, vitaminler, enzimler ve su). Gıdaların bileşimindeki maddelerin oluşturduğu reaksiyonlar ile gıdaların kimyasal analizleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri