
| Ders Kodu | : VBH603 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Gıda mikrobiyolojisinin temelleriyle beraber gıda mikrobiyolojisinin daha komplike bölümlerine yönelinmesi ve gıda kaynaklı mikroorganizmalar nedeniyle şekillenen infeksiyon/intoksikasyonların etiyolojilerinin yanı sıra epidemiyolojik özelliklerinin ve korunma yöntemlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi
Gıdalarda mikrobiyel ekolojilerinin, bunları etkileyen iç ve dış faktörlerin öğretilmesi, patojenlerinin tanımlanıp detayla anlatılması, etkenlerin patojenik özelliklerinin ve patogenezlerinin açıklanması, Gıdaların bozulmalarına neden olan mikroorganizmaların ve bozulma mekanizmasının tanımlanması. Korunma yöntemleri.