Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Kodu: VBH603
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Gıda mikrobiyolojisinin temelleriyle beraber gıda mikrobiyolojisinin daha komplike bölümlerine yönelinmesi ve gıda kaynaklı mikroorganizmalar nedeniyle şekillenen infeksiyon/intoksikasyonların etiyolojilerinin yanı sıra epidemiyolojik özelliklerinin ve korunma yöntemlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi

Özet İçerik

Gıdalarda mikrobiyel ekolojilerinin, bunları etkileyen iç ve dış faktörlerin öğretilmesi, patojenlerinin tanımlanıp detayla anlatılması, etkenlerin patojenik özelliklerinin ve patogenezlerinin açıklanması, Gıdaların bozulmalarına neden olan mikroorganizmaların ve bozulma mekanizmasının tanımlanması. Korunma yöntemleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri