
| Ders Kodu | : VBH602 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Gıdaların bozulmasını etkileyen faktörleri, gıda muhafazasında yararlanılan temel ilkeleri, geçmişten günümüze gıda muhafaza tekniklerini ayrıntılı bir şekilde öğrenmek
Gıda muhafazada geleneksel tekniklere genel bakış, gıda muhafazada ultraviyole, ışınlama, infrared, radyodalga frekans, ultrason, yüksek basınç, ozon, nanoteknoloji, membran işleme, biyo koruma, non termal plazma teknikler
| Prof. Dr. Filiz KÖK |
| 1. | Gıdaların bozulmasını etkileyen faktörleri bilmek |
| 2. | Gıdaların muhafazasında kullanılan mikrobiyal gelişmenin inhibisyonu ilkesini kavrayabilmek |
| 3. | Gıdaların muhafazasında kullanılan muhafaza yöntemlerinden mikroorganizmaların öldürülmesi ilkelerini kavrayabilmek |
| 4. | Gıdaların muhafazasında kullanılan muhafaza yöntemlerinden kontaminasyonun önlenmesi ve mikroorganizmaların uzaklaştırılması ilkelerini kavrayabilmek |
| 5. | Gıdaların muhafazasında yararlanılan temel ilkeleri öğrenmek |
| 6. | Gıdanın çeşidine uygun ileri gıda muhafaza teknikleri öğrenmek |
| 1. | Geleneksel ve İleri Gıda Muhafaza Teknikleri |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 3 | 70 |
| Ödev | 10 | 2 | 1 | 30 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Bireysel Çalışma | 10 | 1 | 1 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 6 | 1 | 7 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 8 | 1 | 9 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 150 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-2 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | ||||
OÇ-3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | ||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||