Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mikolojisi
Ders Kodu: VBH641
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Funguslar, gıda mikolojisinde fungal sporlar, fungal bozulma, mitoksinler,mikotik gıda zehirlenmeleri konularının öğretilmesi.

Özet İçerik

Gıda Kaynaklı funguslar ve önemi. Gıdalar açısından önemli küf ve mayalar. Küf ve mayaların taksonomisi. Fungusların tanımlanmasında kullanılan yöntemler. Gıdalarda Fungal bozulmalar. Gıdalarda mikotoksin oluşumu ve kontrolü. Gıda endüstrisinde funguslardan yararlanılması. Gıda kaynaklı funguslar üzerindeki genetik uygulamalar

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri