
| Ders Kodu | : VBH641 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Funguslar, gıda mikolojisinde fungal sporlar, fungal bozulma, mitoksinler,mikotik gıda zehirlenmeleri konularının öğretilmesi.
Gıda Kaynaklı funguslar ve önemi. Gıdalar açısından önemli küf ve mayalar. Küf ve mayaların taksonomisi. Fungusların tanımlanmasında kullanılan yöntemler. Gıdalarda Fungal bozulmalar. Gıdalarda mikotoksin oluşumu ve kontrolü. Gıda endüstrisinde funguslardan yararlanılması. Gıda kaynaklı funguslar üzerindeki genetik uygulamalar