
| Ders Kodu | : VBH628 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gıda enfeksiyon ve zehirlenmelerini patogenezisi ile birlikte öğrenmek, korunma hakkında bilgi sahibi olmak.
Gıda enfeksiyonları. Gıda intoksikasyonları. Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Vibrio, Listeria, Brucella, Campylobactervb gibi bakteriyel infeksiyon ve intoksikasyonlar ile viral, paraziterinfeksiyonlar ve çeşitli gıda kaynaklı toksikasyonlarFood infection.
| Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY |
| 1. | Hayvansal gıdalardan kaynaklanan sağlık risklerini bilmek |
| 2. | Gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonlarınpatogenezini öğrenmek |
| 3. | Gıda kaynaklı patojen bakterileri bilmek |
| 4. | Gıda kaynaklı virüsleri bilmek |
| 5. | Gıda ve su kaynaklı parazitleri bilmek |
| 6. | Gıda enfeksiyon ve intoksikasyonlarından korunma hakkında bilgi sahibi olmak |
| 1. | İ.EROL, GıdaHijyeniveMikrobiyolojisi, Ankara, 2007. |
| 2. | Doyle, M. 1989. Foodbornebacterialpathogens. New York. |
| 3. | Adams, M.R. 2004. Foodmicrobiology . Cambridge : TheRoyalSociety of Chemistry |
| 4. | Frazier, W., Westhoff, D.C. 1988. FoodMicrobiology,Singapore. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 4 | 0 | 5 | 20 |
| Okuma | 10 | 0 | 2 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | ||
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 2 | 1 | 5 | 3 | ||
OÇ-3 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | |||
OÇ-4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | |||
OÇ-5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | |||
OÇ-6 | 5 | 5 | 2 | 3 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 5 | 5 | ||