
| Ders Kodu | : VBH631 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Ürün kalite güvenliği uygulamalarını ve kalite güvence sistemleri ile etkileşimlerini öğretmek. Çiftlikten sofraya gıda güvenliği konseptinianlatmak.
Kalitenin tanımlanması yapılıp, kalite kontrolü ve gıda güvenliği ile kalite kontrolünde organizasyon hakkında bilgi verilir.
| Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ |
| 1. | Kalite güvenliğini öğrenilir |
| 2. | Kalite güvence sistemlerini öğrenilir |
| 3. | Gıda işletmelerinde kalite güvence sisteminin uygulanmasını öğrenir |
| 4. | Çiftlikten sofraya gıda güvenliği ilkesini kavrar. |
| 5. | Gıda kaynaklı tehlikeleri tanımlar |
| 6. | Gıda güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeleri öğrenir |
| 1. | Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Topal, Ş., 1996, İstanbul) |
| 2. | Gıda Endüstrisinde Risk Yönetim Sistemi: HACCP ve Uygulamaları (Topal, Ş., 2001, İstanbul) |
| 3. | HACCP in MeatIndustry (Ed. Martyn Brown, 2002) |
| 4. | Gıda Güvenliği: Tayar,M. İstanbul 2009 |
| 5. | HACCP in Meat, poultryandfishprocessing (Ed. A. M. Pearson, T. R. Dutson, 1999) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 4 | 0 | 6 | 24 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 22 | 1 | 23 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||
OÇ-2 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||
OÇ-3 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||
OÇ-4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||
OÇ-5 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||
OÇ-6 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||