Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fonsiyonel Gıda Üretimi
Ders Kodu: VBH644
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Fonksiyonel gıdaların tanımı ve amaçları. Fonksiyonel gıdaların dünyadaki ve ülkemizdeki yeri. Toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri. Fonksiyonel gıdaların geleceği, etik yaklaşımlar, üretim ve kullanım amaçlarına göre fonksiyonel gıda grupları

Özet İçerik

Fonksiyonel gıdaların tarihçesi, fonksiyonel gıdaların tanımı ve sınıflandırılması, probiyotikler, prebiyotikler ve sinbiyotikler, fonksiyonel gıda katkı maddeleri, mevcut yasal düzenlemeler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri