
| Ders Kodu | : VBH644 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Fonksiyonel gıdaların tanımı ve amaçları. Fonksiyonel gıdaların dünyadaki ve ülkemizdeki yeri. Toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri. Fonksiyonel gıdaların geleceği, etik yaklaşımlar, üretim ve kullanım amaçlarına göre fonksiyonel gıda grupları
Fonksiyonel gıdaların tarihçesi, fonksiyonel gıdaların tanımı ve sınıflandırılması, probiyotikler, prebiyotikler ve sinbiyotikler, fonksiyonel gıda katkı maddeleri, mevcut yasal düzenlemeler