
| Ders Kodu | : VBH638 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Starter kültürlerin tanımlanması, kullanımı, etki mekanizmalarının belirtilmesi.
Starter kültür olarak tanımlanan mikroorganizmaların etkileri, genel özellikleri, et ve süt endüstrinde kullanılan starter kültürler ve özellikleri
| Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK |
| 1. | starter kültürlerin tanımlanması |
| 2. | Starter kültürlerin etki mekanizmalarının belirlenmesi |
| 3. | Et ürünlerinde kullanılan starter kültürlerin belirtilmesi |
| 4. | Fermente süt teknolojisinde kullanılan starter kültürlerin belirtilmesi |
| 5. | Probiyotikler ve probiyotik tanımı |
| 1. | Kılıç S., Süt Mikrobiyolojisi, 2010. |
| 2. | Üçüncü M., Süt ve mamülleri teknolojisi, 2010 |
| 3. | Anar Ş., Et ve et ürünleri teknolojisi, 2010. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 6 | 0 | 3 | 18 |
| Ara Sınav | 1 | 16 | 1 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 1 | 26 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | |||||||