Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Pastırma ve Sucuk Üretim Teknolojileri
Ders Kodu: VBH653
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 2
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Geleneksel et ürünlerinin tanımlanması ve tarihçesinin bilinmesi, sucuk ve pastırmanın nasıl yapılacağının ve nasıl muhafaza edileceğinin öğrenilmesi, pastırmanın sınıflandırılmasının yapılabilmesi ve bununla beraber laboratuvar analizlerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Pastırma ve sucuk tanımı. Yapım teknolojileri ve özellikleri. Besleyici değerlikleri. Pastırma ve sucuk üretiminde hijyen.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri