Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Alerjisi ve Alerjenler
Ders Kodu: VBH645
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 0
Kredi: 1
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Gıda kaynaklı alerjenler ve neden oldukları sağlık problemleri hakkında detaylı bilginin verilmesi.

Özet İçerik

Alerjinin tanımı. Alerjik olabilen maddeler. Alerji nedenleri ve mekanizması. Halk sağlığı açısından alerjik reaksiyonlar. Gıda maddeleri tüketimine bağlı alerjik olgular ve nedenleri. Alerjik hastalıklar, gıda alerjenleri. Bireysel ve çevresel koşullar, risk faktörleri. Gıda katkı maddeleri. korunma ve tedavi. Ulusal ve uluslararası mevzuat.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri