
| Ders Kodu | : VBH645 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıda kaynaklı alerjenler ve neden oldukları sağlık problemleri hakkında detaylı bilginin verilmesi.
Alerjinin tanımı. Alerjik olabilen maddeler. Alerji nedenleri ve mekanizması. Halk sağlığı açısından alerjik reaksiyonlar. Gıda maddeleri tüketimine bağlı alerjik olgular ve nedenleri. Alerjik hastalıklar, gıda alerjenleri. Bireysel ve çevresel koşullar, risk faktörleri. Gıda katkı maddeleri. korunma ve tedavi. Ulusal ve uluslararası mevzuat.