
| Ders Kodu | : VBH634 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Sucuk tipleri, üretim teknolojisi ve sucukta kalite kriterleri , sucuğun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, sucukta görülecek bozulmalar hakkında bilgi sahibi olmak
Sucuk tanımı, sucuk tip ve çeşitleri, sucuk üretiminde kullanılan ham maddeler, üretim prosesleri, sucuklarda görülebilen kusurlar ve sebepleri, sucuğun duyusal mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri,
| Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ |
| 1. | Fermentasyonun oluşumda etkili olan mikrobiyel proses hakkında bilgi |
| 2. | Sucuk üretiminde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi |
| 3. | Sucuk üretiminde dikkat edilecek prensipler |
| 4. | Sucuk üretim teknolojisi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak |
| 5. | Sucuk üretiminde Güvenli Uygulamalar |
| 6. | Sucuk üretiminde sağlık ve güvenlik gereksinimleri |
| 7. | Sucuk üretim hataları ve sucuklarda görülen bozulmalar |
| 1. | Sucuk Üretimi Prensipleri ve Uygulamaları |
| 2. | Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi |
| 3. | Sucuk yapım formülasyonunun temelleri, işleme ve güvenlik |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 8 | 0 | 2 | 16 |
| Okuma | 10 | 0 | 1 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | ||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | ||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||
OÇ-7 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||