
| Ders Kodu | : VBH632 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Biyoteknolojinin tarihçesi ve uygulama alanları hakkında bilgi vermek,gen transfer tekniği ve genetiği değiştirilmiş gıdaların sağlıkla olan ilişkisini açıklamak
Biyoteknolojinin tanımı ve uygulama alanları, genetiği değiştirilmiş organizmaların analizinde kullanılan metotlar, Genetiği değiştirilmiş gıdaların riskleri, faydaları ve sağlık tehlikeleri açısından ele alınması ve yasal düzenlemeler.
| Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK |
| 1. | Biyoteknojinin tanımı ve tarihçesi |
| 2. | Biyoteknolojinin uygulama alanları |
| 3. | Gıda sektöründe gen transfer tekniği |
| 4. | Gıda sektöründe genetiği değiştirilmiş organizmaların tespitinde kullanılan yöntemlerin öğrenilmesi |
| 5. | Gıda sektöründe genetiği değiştirilmiş gıdaların faydaları ve zararları hakkında bilgi sahibi olunması |
| 6. | Gıda sektöründe GDO’ların sağlık risklerini değerlendirebilmesi |
| 1. | Aran N, Gıda Biyoteknolojisi, 2010, Ankara |
| 2. | Lee BH, Fundamentals of Food Biotechnology, 2015, UK |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 10 | 0 | 2 | 20 |
| Okuma | 10 | 0 | 2 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 12 | 1 | 13 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 18 | 1 | 19 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||
OÇ-6 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | |||||