
| Ders Kodu | : VBH650 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Kanatlı etlerinin üretim aşamalarının belirlenmesi, kanatlı etlerinin besleyici değerliliğinin belirtilmesi, kanatlı etlerinin muhafazasının öğretilmesi amaçlanmıştır.
Kanatlı etlerinin genel özellikleri, kanatlı etlerinin muhafazası, kanatlı parçalama ünitelerinin temizlik ve sanitasyon uygulamaları
| Prof. Dr. Filiz KÖK |
| 1. | Tavuk etinin besleyici değerliliğini ve bileşimini ortaya koymak |
| 2. | Bıldırcın etinin besleyici değerliliğini ve bileşimini ortaya koymak |
| 3. | Hindi etinin besleyici değerliliğini ve bileşimini ortaya koymak |
| 4. | Devekuşu etinin besleyici değerliliğini ve bileşimini ortaya koymak |
| 5. | Ördek etinin besleyici değerliliğini ve bileşimini ortaya koymak |
| 6. | Kanatlı et ürünleri teknolojisi, etlerin muhafazası |
| 1. | Arslan A., Et muayenesi ve et ürünleri teknolojisi, 2002. |
| 2. | Kanatlı Ar-Ge Yayınları no:3., Kanatlı Etleri ve Gıda Güvenliği 2001 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 5 | 0 | 1 | 5 |
| Okuma | 5 | 0 | 5 | 25 |
| Ara Sınav | 1 | 12 | 1 | 13 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 17 | 1 | 18 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||
OÇ-2 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||
OÇ-3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||
OÇ-4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||
OÇ-5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||
OÇ-6 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | ||||