Ders Kodu | : İŞLE631 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Doktora |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 3 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 5 |
Ders, öğrencilerin üretimin gerçekleştirilmesi ve sürekli geliştirilmesi sürecinde kalite kontrolünü her aşamada gerçekleştirmesine yönelik olarak bilmeleri gereken teorik ve kavramsal altyapıyı oluşturur, üretim kararlarının verilmesinde yönetici adaylarını bilgisel olarak donatmayı amaçlar.
Kaliteli bir üretim için gerekli şartların sağlanması, süreçlerin kontrol edilip taleplere uygun kalite ve güvenilirlik isteklerinin karşılanması için gereken altyapı öğrenciye verilecektir.
Dr. Öğr. Üyesi Esin SAYIN |
1. | İşletmenin üretim ve kalite kararları alma problemlerine destek sağlama, |
2. | Kalite kontrol alanındaki gelişmelerle ilgili kavramları anlama ve kavrama, |
3. | Toplam kalite yönetimi içeriğindeki konuları kavrama, |
4. | Kalite kontrol yaklaşımlarını bilme ve uygulayabilme, |
5. | Kalite ve verimlilik alanında teorik bilgileri edinme, gerekli tabloları ve hesaplamaları oluşturabilme, |
6. | Matematik ve istatistik bilimlerini kalite kontrol alanında uygulayabilme. |
1. | KOBU, Bülent, Üretim Yönetimi, Beta Yayınları. |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 2 | 3 | 70 |
Ara Sınav | 1 | 25 | 1 | 26 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 30 | 1 | 31 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 127 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-4 | 4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 4 |
OÇ-6 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |