Ders Kodu | : MBTK623 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Doktora |
Eğitim Dili | : İngilizce |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 2 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 10 |
Bu dersin amacı biyoteknolojinin gıda endüstrisindeki rolü ve uygulamaları hakkında bilgi vermektedir
Gıda endüstrisinde fermentasyon teknolojileri, fermente et, süt ve alkollü içecekler, gıda endüstrisinde yan ürünlerin değerlendirilmesi, genetik modifiye gıdalar, gıda kaynaklı patojenler, patent düzenlemeleri
1. | Fermente gıdalar hakkında bilgi edinebilir |
2. | Biyoteknoloji disiplinini kavrayabilir |
3. | Gıda endüstrisinde yan ürünlerin değerlendirilmesini anlayabilir |
4. | Genetik modifiye gıdalar hakkında bilgi sahibi olabilir |
5. | Gıda kökenli patojenler ve analiz yöntemlerini anlayabilir |
6. | Patent süreci ile ilgili düzenlemeleri kavrayabilir |
1. | Gıda biyoteknolojisi |
2. | Food Biotechnology |
3. | Microbial Diversity and Biotechnology in Food Security |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
Seminer | 5 | 0 | 15 | 75 |
Dönem Ödevi | 4 | 0 | 6 | 24 |
Laboratuvar | 5 | 0 | 4 | 20 |
Bireysel Çalışma | 13 | 0 | 4 | 52 |
Kısa Sınav | 6 | 0 | 3 | 18 |
Ara Sınav | 1 | 0 | 3 | 3 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 3 | 3 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 251 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-6 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |