
| Ders Kodu | : PED624 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Bu dersin amacı, çürük etyolojisine diyetin önemi, gıda maddelerinin çürük oluşturma kapasiteleri ve gıdaların karyojenik potansiyelinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler, biberon çürüğünün tanımı, klinik olarak ayırıcı özellikleri ve tedavisi, çürük önleyici gıda maddeleri ve özelliklerinin öğretilmesidir.
Çocuklarda beslenmenin önemi, çürük yapıcı ve engelleyici besinlerin tanıtılması, çürük insidansı ile diet arasındaki ilişkinin derecesinin belirlenmesi ve analizlerinin yapılmasıdır.