Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Çocuklarda Beslenme, Çürük Yapıcı ve Önleyici Gıda Maddeleri, Dietle Çürük Arasındaki İlişki ve Diet Analizleri
Ders Kodu: PED624
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Bu dersin amacı, çürük etyolojisine diyetin önemi, gıda maddelerinin çürük oluşturma kapasiteleri ve gıdaların karyojenik potansiyelinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler, biberon çürüğünün tanımı, klinik olarak ayırıcı özellikleri ve tedavisi, çürük önleyici gıda maddeleri ve özelliklerinin öğretilmesidir.

Özet İçerik

Çocuklarda beslenmenin önemi, çürük yapıcı ve engelleyici besinlerin tanıtılması, çürük insidansı ile diet arasındaki ilişkinin derecesinin belirlenmesi ve analizlerinin yapılmasıdır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri