
| Ders Kodu | : ZBB612 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bodurluk kavramı, sağladığı avantaj ve dezavantajlar meyve ağaçlarındaki bodurluğun sebebleri, kalıtsal (genetik) bodurluk, çevre şartlarından ileri gelen bodurluk, suni olarak yaratılan bodurluk, meyve ağaçlarını bodurlaştırma yolları, bu amaçla kullanılan anaçlar, aşı kombinasyonları, dünyada ve ülkemizde kullanılan bodur anaçlar.
Bodurluğun tanımı,sebepleri,avantajlı ve dezavantajlı yönlerinin meyve tür ve çeşitleri ile ve de ekolojik koşullarla irdelenmesi,kaç türlü bodurluğun olduğu,bodurluğu sağlamada kullanılan yöntemler(aşı,budama vb.),faklı meyve türlerine ait spur çeşitlerin tanıtımı verilmektedir.