Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Meyvecilikte Bodurlaştırma
Ders Kodu: ZBB612
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bodurluk kavramı, sağladığı avantaj ve dezavantajlar meyve ağaçlarındaki bodurluğun sebebleri, kalıtsal (genetik) bodurluk, çevre şartlarından ileri gelen bodurluk, suni olarak yaratılan bodurluk, meyve ağaçlarını bodurlaştırma yolları, bu amaçla kullanılan anaçlar, aşı kombinasyonları, dünyada ve ülkemizde kullanılan bodur anaçlar.

Özet İçerik

Bodurluğun tanımı,sebepleri,avantajlı ve dezavantajlı yönlerinin meyve tür ve çeşitleri ile ve de ekolojik koşullarla irdelenmesi,kaç türlü bodurluğun olduğu,bodurluğu sağlamada kullanılan yöntemler(aşı,budama vb.),faklı meyve türlerine ait spur çeşitlerin tanıtımı verilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri