1. Hafta - Teorik
Gıda güvenliği kavramı
2. Hafta - Teorik
Gıdalarda mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler
3. Hafta - Teorik
Gıda kaynaklı patojen bakteriler
4. Hafta - Teorik
Gıda kaynaklı mikotoksijenik funguslar
5. Hafta - Teorik
Gıda kaynaklı virüsler ve prionlar
6. Hafta - Teorik
Gıda ve su kaynaklı parazitler
7. Hafta - Teorik
Gıdalarda sağlığa zararlı biyolojik kökenli etken ve maddeler
8. Hafta - Teorik
Gıdalarda kalıntı ve kontaminantlar
9. Hafta - Teorik
Gıda bozulmaları
10. Hafta - Teorik
Gıda muhafazası
11. Hafta - Teorik
Gıda alerjileri ve intolerans
12. Hafta - Teorik
Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon
13. Hafta - Teorik
Gıda güvenliği yönetim sistemleri
14. Hafta - Teorik
Gıda mevzuatı