Ders Kodu | : LVS256 |
Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 2 |
Gıdaların tüketiminde insan sağlığına zararlı olabilecek etkenlerin nedenlerini, kaynaklarını ve önleme yollarını öğrencilere göstermek.
AB Gıda Güvenliği Mevzuatı konuları, hayvansal kökenli gıdalarda uyulması gereken hijyen kuralları, hormon içeren ve genetiği değiştirilmiş ürenler, bitkilerin genetik yapılarının değişim aşamaları,
Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ |
Öğr. Gör. Meltem ÖZTÜRK AYDIN |
1. | GDO’nun yararları ve zararları hakkında öğrenci algısının oluşturulması, |
2. | Gıda seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurların benimsetilmesi, |
3. | AB Gıda Mevzuatı kapsamında kamu, sanayi/Pazar ve tüketicilerin üstendikleri sorumlulukların ele alınması. |
4. | Gıda kaynaklı mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibi olunması |
5. | HACCP, GMP konuları hakkında bilgi sahibi olunması |
1. | Gıda Güvenliği Temel Prensipleri, Prof. Dr. İrfan Erol, Prof. Dr. Ayşegül Eyigör, Yard. Doç Dr. Deniz Ayaz , Prof. Dr. Ece Soyutemiz, Prof. Dr. Mehmet Çalcıoğlu |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 5 | 1 | 6 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 53 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | |||||||||||||||
OÇ-2 | |||||||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||||